به گزارش خبرنگار مهر، بهنام محسنی در نشست یک دیدار یک عرضه فرابورس گفت: سامانه داخلی در فرابوس تحت عنوان فراسا تشکیل شده که ارتباط کارگزاران با فرابورس را کانالیزه کرده است، این در حالی است که از ابتدای سال ٩٥این امکان فراهم شده که ارتباطات در این بخش اتوماتیک باشد؛ پس توسعه ایستگاههای کارگزاران در فرابورس در کل کشور بود و در فازهای توسعه ای نیز نظارت و بازرسی کارگزاران فراهم شده است.
معاون فرابورس افزود: اکنون می توان تحرکات قابل توجه بازار فرابورس را در بازه زمانی مشخص رصد کرد؛ ضمن اینکه پیشگیری از تخلفات و ارتکاب جرم نیز در دستور کار قرار گرفته به نحوی که اگر فرابورس تحرکات مشکوک از طریق کارگزاران، مشاهده کند پیامک هشدار تخلف را صادر می کند؛ بنابراین امیدواریم در خصوص مواردی که منجر به وقوع جرم شود، کاهش محسوس را تجربه کنیم.
وی تصریح کرد: در مورد بازارگردانی سهام نیز دستورالعملی مصوب شده که به لحاظ زمان تصویب شامل شرایطی بوده که در آن زمان محل اعراب بوده است، در حالیکه اکنون بازارها متنوع تر شده است؛ این در حالی است که طیفی از بازارها نیز مشمول آن بوده اند؛ در حالیکه در بخشی از بازار فرابورس از جمله بازار پایه، سهام شرکتها مورد پذیرش قرارنمی گیرد؛ پس دو حرکت در حوزه صنعت بانک برای شرکتهای بانکی بازار پایه عملیات سهام گردانی مدنظر قرار گرفته است، در این میان امکان فعالیت صندوق های پوششی را در بازار پایه خواهیم داشت که در سازمان بورس در حال بررسی است.
محسنی با بیان اینکه از دو ماه قبل مصوبه جدیدی از سازمان بورس داشتیم که دامنه بازارگردانی تغییر کرده است، گفت: بخشی از بازارگردانی ها با توجه به وضعیت مجموعه ها، با تغییر و تنوع دامنه بازارگردانی مواجه شده است. از سوی دیگر امکان فعالیت صندوق های بازارگردانی نیز فراهم خواهد شد.
معاون فرابورس گفت: سامانه مربوط به عملیات قراردادهای آپشن است که در حال کار است و با هدف انجام اختیار معامله طراحی شده و اکنون در حال تکمیل و تست است. اما در دل این سامانه امکان تامین مالی جمعی را خواهیم داشت که مصوبه شورای عالی بورس را هم دارد.
وی با اشاره به سامانه مرتبط با اوراق خزانه اسلامی گفت: مباحثی نیز در مورد دوره پذیرش در این سامانه دیده شده است. که در این رابطه نیز سامانه پس از معاملات نیز باید به این نکته توجه داشت که وقتی این سامانه را خریداری کردیم، با محدودیت های بین المللی مواجه شدیم و تنها سامانه معاملات از فرانسه منتقل شد ولی اکنون سامانه پس از معاملات نیز شامل سامانه معاملات هم می شود.
وی اظهار داشت: ما در مورد برخی از شرکتها در بازار پایه عدم تقارن اطلاعاتی را داریم، در حالی که پیشنهاد ما این است که فیلتر دانش و مهارت نیز در این زمینه سنجیده شود.
محسنی گفت: برای چند ناشر پرونده تخلفات را تشکیل داده ایم و این روند را ادامه خواهیم داد.
همچنین در این نشست، پرویز راحت گفت: ده درصد از سهام یک شرکت پتروشیمی که بزرگترین تولیدکننده محصولات ای بی اس استT روز سه شنبه در فرابورس عرضه می شود، در عین حال ما مالک نخستین نیروگاه سیکل برق در استان خوزستان هستیم که با ظرفیت ۸۱۵ مگاوت فعالیت می کند و تنها نیروگاهی است که در کشور و در سال گذشته ضریب بهره برداری بالای ۹۳ درصد را داشته است .
وی افزود: در سالهای اول بخاطر تنگناهای تولید و نبود فناوری مورد نیاز برای رسیدن به حداکثر تولید با مشکلاتی روبرو بودیم؛ ولی از سال ۹۵ ابتدا ظرفیت اسمی را پشت سر گذاشتیم و در سال گذشته با ۳۰ درصد بالاتر از ظرفیت اسمی کارکرد خود را ادامه دادیم؛ به نحوی که در سال گذشته تا سقف ده درصد صادرات محصولات را محدود کردیم زیرا برای رفع نیازهای داخلی ، محصولات تولید شده را در بازارهای داخلی عرضه کردیم .
راحت با بیان اینکه استفاده از بازار سرمایه برای تکمیل طرحها است گفت : باید شرایطی را که پروژه دارد با زمان بندی مطمئن معرفی کنیم تا بتوانیم عرضه موفقی داشته باشیم .
همچنین رضا فرزادی، نیز گفت: ما می توانیم تا ۵۰ درصد سهام را هم برای صادرات در نظر بگیریم ولی تامین نیاز داخل اولویت ماست و ما اگر صادراتی هم نداشته باشیم مشکلی نداریم اما برای حفظ بازار صادرات هم انجام می دهیم .
وی افزود : با شرکت های خارجی مذاکراتی در زمینه تنوع محصول و ارتقا کیفیت برخی از انواع محصول داشتیم و برای توسعه شرکت این دو موضوع را پیگیری می کنیم .
نظر شما